You are currently viewing Er pektin gelémand halal eller haram?

Er pektin gelémand halal eller haram?

Certains produits alimentaires, dont les Vinaigres d’alcool sont Haram à cause de leurs composants. C’est aussi le cas pour les certains gélifiants. Ainsi, il est important de connaître les ingrédients qui les forment avant d’en consommer. Dans cet article, découvrons ensemble si le gélifiant pectine est Halal ou Haram ?

En gélifiant pectine : er den Halal eller Haram?

Selvom det er en gélifiant eller gelatine, er svinegelatine Haram i Islam. Det betragtes som urent eller ikke halal for muslimer. Lærde har erklæret, at svinefedt er ulovligt, hvilket giver mening, da svin er haram. Ifølge den Permanente Komité for lærde i IFTA: « Hvis gelatine er forberedt af en ulovlig substans som svin eller en del af svinet som dens hud, dens knogler eller andet, så er den ulovlig ».

Denne beslutning støttes af Allahs ord i Koranen:

« forbudte for jer er det, der er dødt, blodet og svinekød ».

Ikke-svinegelatine: Halal eller ikke?

Ikke-svinegelatine er lovlig men underlagt betingelser. En muslim skal overholde de islamiske forskrifter for at dyret kan være halal. Ifølge Sheikh Utheymine:

« Hvis dyret er dødt uden menneskers indgriben eller hvis slagteren ikke har halshugget det på en lovlig måde eller hvis det er en person hvis ofring ikke er tilladt for os, så er det en dødt dyr. Det er så ulovligt ». Så er det haram.

På den anden side, hvis en Majûsi eller ildtilbeder halshugger en ko, er det ulovligt, selvom han nævner Allahs navn mens han lader blodet flyde. På den anden side, hvis en muslim halshugger en ko på en ulovlig måde, bliver den ulovlig. Så betragtes den som et dødt dyr.

Hvis der ikke er nogen ulovlig substans i komponeterne af gelatinen, bliver den lovlig. Før man indtager den, skal man kontrollere kilden og fremstillingsprocessen af den specifikke gelatine. Der findes dog stadig nogle virksomheder, der tilbyder halal alternativer, med andre ord, de bruger autoriserede kilder.

Skriv et svar